top of page
Acusticat

Torna el punt de trobada del món de l’Acústica

Actualizado: 20 mar 2022

Una edició per streaming amb fira virtual, activitats i networking


Després de posposar-ne les dates d’abril degut a l'actual crisi sanitària generada per la COVID-19, i amb totes les mesures sanitàries corresponents, els dies 14 i 15 d’Octubre viurem una nova edició del Congrés bianual sobre el món de l’acústica al nostre país, l’Acusticat. Enguany la seu del Congrés serà la ciutat de Sant Cugat del Vallès i el format passa a ser virtual, en una emissió per streaming des de les instal·lacions de la Casa de Cultura santcugatenca.


Els coorganitzadors del Congrés són l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sabadell, el Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica de la UPC i l’Associació Catalana de Consultors Acústics, i compten amb el recolzament d’empreses patrocinadores i la col·laboració d’entitats del sector i universitats.


Reptes i dilemes acústics actuals

La doble jornada continua mantenint la mateixa filosofia des que es va crear el 2016; ser un punt de trobada de referència, multitemàtic i multisectorial, que convida a la reflexió i a l’oferta de solucions per millorar la qualitat acústica i ambiental del nostre territori.


Amb ponents de renom i experts en l’àmbit de l’acústica, al Congrés s’hi abordaran REPTES (problemes o situacions en l’àmbit de la qualitat acústica on preval una interpretació tècnica d’un expert que ens acompanya) i DILEMES (casuístiques que requereixen d’una valoració ètica per part del tècnic/gestor implicat de la instal·lació, escenari, situació, etc. On la normativa no determina de forma objectiva com actuar) que seran exposats i debatuts en taules rodones així com també durant les activitats interactives en l’entorn sonor de Sant Cugat del Vallès.


Aquesta 3era edició compta amb l’expertesa acústica en format ponència magistral de:


· Michel André, Responsable del Laboratory of Applied Bioacoustics (LAB) de la UPC: “"El ruido en el mar, una contaminación invisible”.

· Francesco Aletta, professor i investigador de la Faculty of the Built Environment (Bartlett School Env, Energy & Resources): “Current trends and challenges in soundscape research"


· Francesc Magrans, CEO i propietari de l’enginyeria ICR, S.L.: “L'aventura de l'acústica… I les vibracions”.



Activitat “Soundwalks” – Any Internacional del So 2020-

En el marc de l’any internacional del so, 2020, es vol destacar la importància del so i de les ciències i tecnologies relacionades per tal d’ajudar en la seva conscienciació. Durant el mes previ al Congrés, s’han realitzat un parell de Soundwalks per entorns urbans i naturals per captar-ne i evaluar-ne els entorns sonors.


- Soundwalk a cegues (amb cec, pigall i auditor) seguint l’escolta cega i la reflexió de Hildegard Westerkamp. Guies: Francesc Daumal i Pedro Montesinos.


- Soundwalk “Hush City App” on amb l’ajut d’una aplicació mòbil ideada per Antonella Radicchi (Tu Berlín) es caracteritzen àrees tranquil·les en l’entorn urbà de la ciutat vallesana que allotja el Congrés 2020. Durant l’emissió del Congrés se’n podran veure un parell de reportatges amb edició de CugatMèdia. Guia: Rosa Maria Alsina (LaSalle-URL).


Un cinefòrum virtual sobre l’ús del silenci al cinema amb el director de cinema Xavier Miralles, que farà un repàs de l’element silenciós al relat cinematogràfic. Una altra de les activitats on l’usuari podrà compartir coneixement i cultura acústica.

(Fotografies Acusticat: © Local Pres)

Premi ACUSTI.CAT a la trajectòria professional en el camp de l’Acústica

Durant el Congrés es lliurarà el 1er premi ACUSTI.CAT, que té per objecte el reconeixement d’una trajectòria professional clarament marcada en un o més àmbits de l’acústica.[PSE3]

Networking i Fira virtual

La interactivitat amb l’usuari és un dels punts forts del congrés i es vol que continuï essent rellevant, tot i el format online, on a través d’espais networking i xats interactius de la web, podrà fer la seva aportació personal i conèixer de primera mà els serveis i innovacions aportades pels patrocinadors acústics.


La inscripció és gratuïta i oberta a tots els públics, professional i no professional, i es pot fer a través de la web. Des d’allà, es podrà seguir el fil de tot el Congrés, amb dues sales virtuals.

Lloc: Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès


Els ponents disposaran de dos espais, pròpiament habilitats com a set de televisió per a fer la seva exposició i parlaments, amb totes les mesures sanitàries pel Covid19 assegurades (distància de seguretat normativa, gel hidroalcohòlic, ús de mascareta i higienització de l’espai). Com a espai de cortesia i atenció als mitjans s’utilitzarà el Claustre del Monestir de Sant Cugat.


Fotos: Jordi Garcia @LocalPres / @ajsantcugat Casa de Cultura. C/de Castellví, 8

Obertura Institucional ACUSTICAT 2020

Dimecres 14 d’Octubre a les 9:00h

Auditori – Sala Virtual 1

Sra. Marta Subirà, Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

Sr. Xesco Gomar, President de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona i de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Il.lma. Sra. Mireia Ingla, Alcaldessa de Sant Cugat del Vallès

Per a més informació i contacte:

Elisabet Carnicé Domper

Premsa i Comunicació

Mail: premsa@congresacusti.cat / Mòbil: 653.638.633

Casa de Cultura. C/ de Castellví, 8. Sant Cugat del Vallès.

Instagram: @acusticat // Twitter: @acusti_cat // Facebook: Acusti.cat //

22 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


bottom of page