Gestionat per: Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica
Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic
Departament de Territori i Sostenibilitat
Coordinació: Olga Mauri Monsó
Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica
olga.mauri@gencat.cat
Abstract: La zonificació acústica del territori assigna uns nivells màxims d’immissió de soroll tenint en compte els usos del sòl, però l’adaptació a la realitat urbanística dels municipis en alguns casos genera dificultats, que es poden gestionar de diferent manera.
VÍDEO DEL REPTE:
PONÈNCIES PRESENTADES:
Olga Mauri Monsó. Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica DG de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic. Dep. de Territori i Sostenibilitat . Generalitat de Catalunya
Montserrat Freixa Costa. Secretària de l’Ajuntament de Torelló
Jordi Català Morell. Cap del Servei de Medi Ambient i Control d’Activitats. Ajuntament de Montcada i Reixac
Àngel Moreno Duran. Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental. Àrea d’Acció Climàtica. Diputació de Barcelona
A qui va dirigit?: Va dirigit bàsicament a gestors municipals (tècnics i responsables), encarregats de la gestió de la contaminació acústica i del planejament urbanístic municipal, això com a les consultories encarregades de l’elaboració de mapes de capacitat acústica i de la redacció de figures de planejament territorial i urbanístic.
Descripció del REPTE
En aquest repte es presentaran situacions reals de municipis que s’han trobat amb dificultats a l’hora d’elaborar i sobretot aplicar el mapa de capacitat acústica, que és l’instrument normatiu de què disposen els municipis per establir la zonificació acústica del territori segons els usos del sòl, tenint en compte un planejament urbanístic que s’ha desenvolupat, fins fa poc temps, sense tenir en compte el vector acústic per fer compatibles els diferents usos del sòl.
Etiquetes: zonificació acústica del territori / urbanisme / usos del sòl / mapa de capacitat acústica / judicialització
Comments