Subtítol: Implicacions i canvis que suposa l’aplicació del db-HR i la seva comprovació final
Gestionat per: Associació Catalana de Consultors Acústics, àurea acústica
Coordinació: Sergi Soler Rocasalbas
àurea acústica SL sergi@aurea-acustica.com
Abstract: Des de la seva publicació el document bàsic HR de Codi Tècnic de la Edificació va suposar un increment en les exigències en matèria d’acústica, tant en la fase de dimensionat de les solucions com en la posta en obra de l’edifici. A diferència de la seva norma predecessora el CTE exigeix l’assoliment d’algunes exigències comprovables in situ. Aquest fet ha suposat canvis a tots els agents implicats, des de l’equip projectista, la constructora que implementa l’obra, la direcció facultativa, els subministradors de productes, l’entitat que en certifica el compliment, l’administració que en tramita l’expedient, i fins i tot els usuaris finals i les asseguradores.
Aquest repte analitzarà la forma actual d’afrontar aquests canvis, els resultats que se n’estan obtenint, i pretén debatre sobre les possibles millores tècniques, organitzatives i administratives que ens ajudin a arribar als millors resultats possibles.
VÍDEO DEL REPTE:
PONÈNCIES PRESENTADES:
Sergi Soler Rocasalbas. àurea acústica SL
José Toral. Peris + Toral Arquitectes
Cástor Rodríguez, Sound of Numbers
Óscar Peral, TÜV-SÜD ATISAE
A qui va dirigit?: Administració pública, arquitectes, consultors acústics, EPCA’s, constructors, fabricants de materials.
Descripció del REPTE
Qui pot garantir que una promoció assolirà les exigències del db-HR?
Quins aspectes cal comprovar per assolir aquesta garantia?
De qui depenen els resultats que s’aconseguiran?
Quant en un procés hi intervenen tants agents i el resultat depèn de molts d’ells es fa realment difícil poder assolir garanties amb la seguretat que a tots ens interessaria. Si a demés es tracta d’un procés artesanal on petits detalls l’execució poden modificar-ne completament el resultat el repte es fa majúscul.
Analitzarem, debatrem i buscarem idees de com afrontar aquest repte en busca de definir una forma de treball que ens permeti assolir les exigències del db-HR amb les màximes garanties possibles.
Etiquetes: CTE / DB-HR / Acústica Arquitectònica
Comments