Subtítol: Problemàtica, casuística i possibles solucions davant el soroll originat per l’obra pública
Gestionat per: Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica
Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic
Departament de Territori i Sostenibilitat
Coordinació: Martí Capellas
Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica
Abstract: Les obres públiques ocasionen un impacte acústic significatiu als seus voltants que s’agreuja quan es tracta de zones residencials. Amb aquest repte es pretén exposar la casuística i problemàtica existent, la gestió que se’n fa per part de les Administracions públiques i les possibles solucions per part dels diferents agents implicats en una obra pública.
VÍDEO DEL REPTE:
TAULA RODONA AMB:
Eva Rodríguez-Valdés i Navarro, Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica Generalitat de Catalunya
Lluís Traveria Sáez, Cap de Servei de Projectes Estratègics Ajuntament d’Hospitalet de Llobregat
Mònica Laje, Cap de la Gerència Mediambiental Infraestructures.cat
Marta Tomasa Itarte, Cap Departament PCMA Nacional COMSA
Sara Olivares, Cap de projectes Avenginyers
A qui va dirigit?: Tècnics municipals, administració pública, promotors d’obra, enginyeries acústiques, consultories i EC-PCA’s.
Descripció del REPTE
Una obra pública, degut al seu abast i característiques, ocasiona un impacte acústic de complexa gestió i compatibilitat normativa vers els receptors sensibles més afectats, sobretot quan l’obra es dur a terme en horari nocturn (període nit). Amb aquest repte es pretén exposar els diferents punts de vista existents dels agents implicats per tal de conèixer la problemàtica existent a la hora de compatibilitzar la realització de l’obra i el respecte vers els ciutadans afectats.
Des de la planificació inicial de l’obra, passant per l’estudi acústic previ a partir del qual es dissenya el control i proposta de mesures correctores, fins a la realització del monitoratge i control in situ dels treballs, la gestió de l’impacte acústic d’una obra pública passa per diferents etapes no exemptes de certa complexitat.
Una obra pública, per la tipologia de feina que s’hi realitza, els requisits de seguretat que comporta, els horaris i calendaris de treball, la possible urgència existent, la maquinària que s’utilitza i el personal que hi participa, no sempre pot garantir el compliment dels valors límit establerts en la zona on es duu a terme. Aquests factors no exoneren, però, que s’hagin de dur a terme esforços per part de tots els agents implicats per tal de reduir el màxim possible l’impacte acústic de la obra.
Etiquetes: Suspensió/ modelització / estudi acústic / obra pública / monitorització
Comments