NOTA DE PREMSA 22/3/24
Com minimitzar el soroll de terrasses o activitats festives, a debat al congrés ACUSTICAT de Manresa
Ja està disponible el programa del que serà el gran punt de trobada de l’acústica catalana, els dies 24 i 25 d’abril
El soroll que generen terrasses, locals d’oci o festes majors es posarà a debat a la propera edició d’ACUSTICAT, el congrés biennal de l’acústica catalana que tindrà lloc els propers dies 24 i 25 d’abril al teatre Kursaal de Manresa. El programa, que ja està disponible al web www.congresacusti.cat, inclou més d’una vintena de ponències, taules rodones i activitats complementàries que comptaran amb la participació de destacats experts en la matèria i que volen promoure la reflexió sobre temes molt presents en el nostre dia a dia.
L’ACUSTICAT està organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona amb el suport de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Associació de Consultors Acústics de Catalunya, el Laboratori d'Enginyeria Acústica i Mecànica de l’UPC i l’Ajuntament de Manresa. A més, compta amb un ampli suport d’empreses del sector que presentaran els seus serveis i solucions acústiques a la fira expositiva que tindrà lloc durant el congrés al mateix teatre Kusaal.
Soroll i legislació
L’obertura del congrés anirà a càrrec de Yomara Garcia, presidenta de Juristas Contra el Ruido, una associació sense ànim de lucre integrada per professionals del Dret sensibilitzats i especialitzats en la temàtica ambiental acústica que pretén estendre aquesta sensibilització als poders públics, agents socials i ciutadania, a partir de l’emissió d’informes i dictàmens sobre temes d’interès.
La resta d’activitats del primer dia de congrés seran:
Tecnologia i ciència ciutadana aplicades a l’oci nocturn
És prou contundent el paper de l’administració en front del soroll d’activitats?
Compatibilitat dels actes festius a l’aire lliure amb el descans dels veïns
Més enllà de la qualitat acústica dels habitatges
Casuística oblidada pel DB-HR (Protecció davant del soroll), què es fa en aquestes situacions?
Bones pràctiques en la construcció en fusta. Evolució i innovació
Compliment de normativa i comfort acústic en la construcció industrialitzada en fusta
Caracterització del soroll de camps eòlics. Experiències al Regne Unit i a Catalunya
Recerca de sinergies de control i solucions de la contaminació acústica i la contaminació atmosfèrica
Es pot millorar el so de la ciutat des de l’arquitectura l’urbanisme, el paisatgisme i l’art sonor?
Acústica i accessibilitat inclusiva a la ciutat intel·ligent
Pel que fa al segon dia de congrés, el programa inclou les següents propostes:
Resultats de la 4a fase dels mapes estratègics de soroll (2023-2027). Evolució de les dades de soroll i dels efectes de salut sobre la població
Les terrasses en via pública d'establiments de restauració en els mapes estratègics de soroll: la necessitat de la seva incorporació. Metodologia, resultats i comparativa
Nou Reglament de la Llei 16/2002 de protecció contra la contaminació acústica
Investigacions pioneres en l’àmbit de l’enginyeria acústica amb potencial de transferència a la societat
Desmitificant la IA en acústica
Assajos de l’aïllament acústic de façanes
Nova App mòbil de zones tranquil·les
Passeig d’escolta per la ciutat de Manresa
Premi ACUSTICAT 2024
Al final de la segona jornada es lliurarà el premi ACUSTICAT 2024 en reconeixement a la trajectòria d’una persona que hagi destacat professionalment al món de l’acústica. Fins el dia 24 de març poden presentar-se propostes a l’adreça de correu electrònic acustipuntcat@gmail.com. Higini Arau i Josep Maria Querol varen ser premi ACUSTICAT en les anteriors edicions.
Passeig d’escolta sonor manresà
El congrés també planteja un passeig sonor per detectar zones acústiques tranquil·les de la ciutat de Manresa. L’activitat es farà en grups de 3 persones -on una persona realitza el rol de cec, un altre de pigall, i l’altre de notari- i permet obtenir una radiografia sonora de l’espai seguint el mètode Daumal i amb la utilització d’una app. Les inscripcions per aquesta activitat s’obriran properament.
Inscripcions obertes
La inscripció a l’ACUSTICAT és gratuïta i oberta a tots els públics, professionals i no professionals, i es pot fer mitjançant el web www.congresacusti.cat. Durant les dues jornades del congrés les persones inscrites podran gaudir i compartir coffee breaks i un dinar a peu dret servit al mateix teatre Kursaal.
Comunicació ACUSTICAT 2024
Bet Mercadé – CatPress
646 52 32 72
Comentarios