top of page
Acusticat

Dilema 01: R+D+i en l'acústica com a valor afegit en el projecte de creació d'un nou producte

Actualizado: 15 oct 2020

Gestionat per: Ingeniería para el Control del Ruido, S.L.

Coordinació: Francesc Xavier Magrans Fontrodona- Ingeniería para el Control del Ruido,

S.L. - fxmagrans@icrsl.com

Pere Vicens Rodríguez Sorribes - Ingeniería para el Control del Ruido, S.L. -

pvrodriguez@icrsl.com

Abstract: Els requeriments de soroll i vibracions rarament són identificats com una necessitat en el procés de disseny d’un producte i solen aparèixer com a problema un cop desenvolupat. La integració d’aquesta necessitat en el procés de disseny, juntament amb

el R+D+i pertinent, permet incrementar el valor afegit del producte, reduir costos i diferenciar-lo de la competència.


VÍDEO DEL DILEMA:


PONÈNCIES PRESENTADES:

Francesc Xavier Magrans Fontrodona. Ingeniería para el Control del Ruido,


Joan Sapena. Acoustic Chief Engineer a Alstom


Lluís Cortés. R&D Acoustics Engineer a HP


Eduard Otín. CEO a Teccon Evolution Product & Industrial Operations a Afca Teccon


A qui va dirigit?: Representants empresarials, departaments de qualitat de producte,

departaments de R+D, empreses del sector industrial amb projecte propi.


Descripció del DILEMA

La societat actual ens encamina clarament cap a un món cada cop menys sorollós, passant per dissenyar trens silenciosos, habitatges aïllats correctament o fins i tot a tenir zones de la ciutat amb una restricció especial del nivell de soroll.

En el sector industrial, les empreses dedicades al disseny i producció tenen molts protocols instaurats per ésser aplicats als seus productes. Però, quin paper juga l’acústica en aquest àmbit? Com apliquen les empreses el R+D+i en els seus processos de disseny? Esta integrada l’acústica i les vibracions en els processos de R+D+i?

Els experts acústics apliquen els seus coneixements per tal de millorar els problemes de soroll i vibracions que tenen les empreses. Habitualment, les enginyeries/consultories acústiques realitzen els seus estudis un cop el producte ja està desenvolupat i implementat, ja que és en aquest moment quan apareixen els primers problemes de soroll i/o vibracions. Però és en la fase de disseny quan aplicar una solució redueix el cost d’aquesta i augmenta la seva eficiència. Considerar el soroll i les vibracions com a part del procés de disseny posa al descobert la necessitat de engegar processos de R+D+i específics per a cada producte.

El dilema que es presenta sorgeix de la necessitat d’integrar l’acústica en el procés de disseny. Quin avantatge suposa per a les empreses? Quin valor afegit aporta la implementació del R+D+i acústic en el sector industrial? És necessari invertir en la investigació de noves tècniques de detecció de soroll i vibracions?

Al llarg d’aquesta taula rodona s’analitzaran els diferents estadis d’implementació del R+D+i acústic en diverses empreses, per tal de poder valorar, analitzar i entendre perquè és important comptar, des dels primers esbossos del producte, amb l’ajut o assessorament d’experts acústics. Comptarem amb la presencia de tres ponents de diferents empreses, que

aportaran la seva visió sobre com l’aplicació del R+D+i en el soroll i les vibracions ha millorat els seus productes.

Des de ICR, creiem que és important debatre sobre com la recerca i la investigació en el camp de l’acústica pot canviar el paradigma del disseny industrial.

Etiquetes: R+D+i, disseny, indústria, valor afegit, enginyeria acústica





389 visualizaciones0 comentarios

Comentarios


bottom of page