Subtítol: Mapa del Paisatge Sonor de Granollers
Gestionat per: La Salle - URL
Coordinació: Rosa Ma Alsina-Pagès, La Salle – URL, rosamaria.alsina@salle.url.edu
Maria Foraster, ISGlobal, maria.foraster@isglobal.org
Abstract: Sons de Granollers és un projecte de ciència ciutadana, orientat a mapar el paisatge acústic de la ciutat, amb una especial mirada a les zones tranquil·les. Vol acompanyar a la ciutadania a identificar espais d’interès i valor acústic per a la qualitat de vida de Granollers.
A qui va dirigit?: A tota la ciutadania
Descripció: Sons de Granollers és una derivada del projecte Sons al Balcó, nascut durant el confinament per dibuixar el mapa sonor de Catalunya.
Aquest projecte, ja amb més de dos anys de durada, es va adaptant a la realitat de diferents pobles i ciutats de Catalunya per a fer-ne un seguiment, tan des del punt de vista de recol·lecta de dades, com d’evolució de la percepció acústica de la ciutadania, prenent com a punt de partida el confinament degut a la COVID-19. El projecte contempla la participació de tota la ciutadania com a voluntaris, requerint només un telèfon mòbil per tal de ser part del projecte.
Es demana que es gravi un vídeo de 30 segons de durada d’un determinat espai, procurant que hi apareguin les característiques sonores d’interès (cant dels ocells, aigua, activitats d’oci, o qualsevol so que es vulgui compartir) així com orientant la gravació del vídeo a representar adequadament les imatges de la zona d’interès. Aquest exercici va acompanyat de la resposta d’un breu qüestionari, que pretén realitzar una avaluació de percepció de la zona censada.
Els objectius del projecte són:
- Dibuixar el mapa del paisatge sonor de Granollers
- Identificar relacions entre el paisatge sonor i la percepció per part de la ciutadania
- Observar com viu la ciutadania el paisatge sonor de les zones tranquil·les de la ciutat
- La conscienciació de la ciutadania respecte a la importància de la qualitat del paisatge sonor
Etiquetes: Paisatge sonor, ciència ciutadana, zones tranquil·les, participació, patrimoni
Comentários